Nyomógombos telefonok

A hagyományos, vagy nyomógombos telefon olyan mobiltelefon, amelyik vezeték nélkül képes csatlakozni valamely mobilhálózatra, ott telefonhívást fogadni, kezdeméynezni, vagy egyéb, egyszerű szöveges üzenetváltást lebonyolítani. A név a hordozhatóságra, a vezeték nélküliségre utal.


Valójában a legújabb Androidos vagy Apple iPhone is mobiltelefon, csak sokkal összetettebb funkciókra képesek, mint az egyszerűbb kistestvéreik. Míg az okostelefonok többségén nincs fizikai billentyűzet, a nyomógombos telefonon – nem meglepő módon – van.


Az első mobiltelefont még a ‘70-es években fejlesztette ki a Motorola, és már a 80-as évek elejétől használjuk az egyre fejlettebb és egyre kisebb, egyre kompaktabb mobiltelefonokat. Noha az összetett és bonyolult alkalmazások futtatására is képes okostelefonok azóta teljesen átformálták a vezeték nélküli telefonok piacát, szerepét és megítélését, a hagyományos értelemben vett, szinte „csak” telefonálásra való, nyomógombos készülékek nem tűntek el.


Sőt, egyre nagyobb irántuk a kereslet! Elsősorban azoknak lehet alternatíva, akik egy hosszú üzemidejű, lefagyásoktól és biztonsági résektől mentes, minden körülmények között használható, bevethető készüléket szeretnének. Nem ritkán meglévő okostelefon mellett tartanak az emberek nyomógombos telefont.


Ideális választás lehet gyerekeknek és időseknek, amikor nem a szemkápráztató megjelenés, a lenyűgöző kép és hang, hanem az elérhetőség, az egyszerűség és megbízhatóság a szempont.


A nyomógombos készülékek egy része kifejezetten időseknek készülő egyszerű, jól látható, letisztult, nagy kijelzős és nagy gombos telefonok, másik részük pedig olyan kompakt, hogy a zsebben elfér, és bizony nem kár érte egy kirándulás vagy nyári fesztivál során, ha csak az a cél, hogy a vonal másik felén lévő félnek elmondhassuk, mikor leszünk a nagyszínpad melyik végében.

Bővebben..
Sorrend:
Termék: