Okostelefonok

Okostelefonok – mitől okos és mitől buta egy telefon?


Az okostelefon kifejezés alatt úgy nagy vonalakban olyan készüléket értünk, amelyik egy integrált számítógép – kisebb vagy nagyobb kapacitású komputer – révén olyan összetett folyamatok elvégzésére képes, ami túlmutat a hagyományos értelemben vett telefonáláson. Ilyen lehet alkalmazások futtatása, webes böngészés, operációs rendszer stb.


Az első ilyen telefont az IBM készítette, de nem kereskedelmi, hanem technológiai kutatás-fejlesztés céllal. A mai értelemben vett okostelefonok igazi őse, hacsak a PDA-kat és kommunikátorokat nem számoljuk, a Blackberry volt, a 2000-es évek elején.


Ezek a készülékek még fizikai billentyűzettel rendelkeztek.


Az első érintőkijelzős okostelefont nagyjából egyszerre az LG és az Apple mutatták be. Egy éven belül a HTC is előrukkolt a saját fejlesztésével és a Google leleplezte az Android operációs rendszert. Ezek közül az Apple megoldása, formaterve, valamint az Android OS bizonyultak igazán korszakalkotónak és időtállónak.


További nagy előrelépés az okostelefonok terén a Sony nevéhez fűződik, ugyanis ez a cég mutatta be elsőként a 4K felbontású kijelzős Xperia mobilt 2015-ben. A hálózat kezelés, az adatátvitel sebessége és megbízhatósága a Wi-Fi és LTE technológiák fejlődése hatalmasat változott az eltelt évek során.


A tiszta mobiltelefon egy olyan készülék, aminek nem kell vezetékes kapcsolat. Gyakorlatilag a vezeték nélküli telefonálást és korlátozott szöveges üzenetváltást teszi lehetővé. Máig sokak kedvence, nyomógombos telefon, vagy hagyományos telefon néven is ismerheted.


Az okostelefon ugyanakkor olyan mobiltelefon, ami a fentieken túl számos más, összetettebb funkcióra is képes. Webes böngészés, képek és videók megjelenítése, rögzítése, hangok kezelése, alkalmazások, játékok futtatása, biometrikus szenzorok használata és nem utolsósorban fejlett érintőkijelzős, akár több ujjas gesztusvezérelt működés. A lista folyamatosan bővül, minden részét felsorolni nagyon hosszú lenne.


Webáruházunkban elsősorban ez utóbbi kategóriát kínáljuk számodra. Kérjük, tekintsd meg változatos és minden igényt kielégítő okostelefon kínálatunkat. Apple, Android, Sony, Nokia vagy a feltörekvő kínai óriások – Huawei, Xiaomi, csak a teljesség igénye nélkül. Fedezd fel az okostelefonok határait a mobiltelefonos.hu webáruház révén!

Bővebben..
LGLG
Sorrend:
Termék: